Николина Ангелкова. Снимка: архив, Булфото

Министърът на туризма Николина Ангелкова не би приела да е част от служебен кабинет. Тя заяви пред журналисти в МС, че с нея разговори не са водени, но е част от настоящото правителство и от партия ГЕРБ.

"Направихме изключително много, резултатите са видими, очевидно има още много неща, които следва да направим. Предстои да анализираме ситуацията с колегите, за да можем да бъдем максимално подготвени за това, което ни предстои", коментира Ангелкова, която беше част от служебния кабинет "Близнашки".

В своя ресор тя отчете, че през 2016 година се виждат резултатите от "обръщането на рекламата".

Министърът увери, че екипът й не е спрял да работи за следващия летен туристически сезон. "Продължаваме да работим с пълна пара, защото тези усилия, които сме положили и резултатите, които постигнахме, изискват продължение", смята тя.

Като друго важно нещо за следващия летен сезон министърът посочи концесиите на плажове, които тази година преминаха на управление към Министерството на туризма.

До края на тази и следващата година изтичат 30 процедури. По думите й важно е всичко да бъде подготвено така, че да няма плажове без стопани и да се гарантира безпроблемното протичане на сезона. Стартирани са 8 концесии, другите са подготвени, съобщи Ангелкова, според която, ако темпото се запази, със сигурност няма да има проблем.

Правителството провежда днес редовно заседание, преди оставката на кабинета да бъде гласувана от НС. С решение от днес разходният таван в туризма е увеличен с 4.2 млн. лева заради предстоящите в началото на годината туристически изложения. След гласуването в парламента кабинетът "Борисов 2" ще продължи работа като правителство в оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase